9 Tips til længere flyvetid med din drone (Perfekt til begyndere)

længere flyvetid drone

Sådan får du længere flyvetid på din drone.

Det er altid lidt svært at sammenligne flyvetid på droner, da det kommer meget an på de forhold man flyver under og hvordan man flyver dronen.

På min lille Pluto 150, så får jeg ca. 12 minutter med et 1300mah ved bare at svæve rundt uden rigtigt at flyve den – bare sådan parkere den i luften. Men hvis jeg skulle flyve ræs med den, så ville jeg nok nærmere få 4 minutter. Hvis jeg flyver med mit 2200 mah, så ville jeg få nærmere 18 minutter svævning og 7 minutter flyvning.

Flyvestil

Som sagt ovenover, så afhænger flyvetiden rigtig meget af hvordan man flyver. Hvis du bare parkerer din drone i luften, så er det jo ikke specielt krævende for den, og du vil få en lang flyvetid. Men hvis du flyver rundt og laver nogen throttle bursts, så falder den tid meget hurtigt. Det kræver også en del hvis man laver akrobatik, da man ofte giver den fuld skrald i 2 sekunder og derefter lader den falde, for så at give den fuld gas igen.

Vægt

Det er relativt simpelt. Jo højere vægt, jo lavere flyvetid.

Se det på den her måde: Hvis du taber 1 gram i vægt, så får du et sekund ekstra flyvetid. – Ikke helt korrekt, men det giver en nogenlunde ide om hvor meget ekstra flyvetid man kan indhente.

Her er nogen idéer til hvor du kan smide noget vægt:

  • Fjern GoPro/Xiaomi Yi/RunCam/Mobius hvis det ikke bliver brugt
  • Vælg en carbon fiber ramme
  • Sørg for at dine ledninger er så korte så muligt – ekstra længde er ubrugelig og ødelægger din tid i luften.
  • Vælg lette komponenter – der kan være stor forskel i for eksempel ESC og video transmitters samt antenner

 

LED og FPV Gear

Hvis man ser bort fra vægten af Fpv gear og LEDs, så er forskellen enormt lille. Både video transmitter og LEDs bruger næsten ikke noget strøm i forhold til dine motorer. Udover det du taber ved vægten, så er selve strømforbruget ca. 1% af den samlede flyvetid. Så hvis du flyver i 10 minutter, så ville du kunne have fløjet 6 sekunder til, hvis du ikke havde slået dit Fpv gear til.

Så det er overhoved ikke der der er meget at hente.

Batteri

Batteriet er selvfølgelig det der har størst indvirkning på flyvetiden med dronen. Til en hvis grad, så vil et større batteri altid give en længere flyvetid, men man skal huske at batteriet også vejer, så man skal sikre sig, at batteriet ikke er for tungt, og derved mindsker flyvetiden mere end den øger.

Herudover skal man altid vælge et batteri med en høj C-rating. C-rating bestemmer din volt når der bliver trukket strøm fra batteriet. Så jo højere C-rating batteriet har, jo bedre vil det holde sin volt under flyvningen.

Batterier med en lav C-rating vil hurtigere nå til det punkt hvor man skal lande end batterier med en høj C-rating. Det anbefales, at man gerne har en C-rating på ca. 40 eller derover.

Flight mode

Det er vigtigt at vide, at flight mode ikke gør den store forskel. Om man flyver i auto-leveling (angle mode), eller om man flyver i rate mode (acro mode), går ikke den store forskel. Men når man flyver i auto-leveling, så kæmper flight controlleren imod og dette ændrer motorernes fart hele tiden, hvilket bruger en smule mere strøm.

PID tune

Det er enormt vigtigt at PID tune sin drone. Uden denne tune så flyver den ustabilt og vil lave rystelser når man laver en ændring. Disse rystelser bruger ekstra strøm og du vil derfor få lavere flyvetid. Udover længere flyvetid vil du også få en drone der bliver meget bedre og gør præcist som du beder den om, herudover vil dine motorer også blive mindre varme, og mere af strømmen vil gå til at producere fremdrift i stedet for.

Motor og propeller

Motorer og propeller gør enormt meget for flyvetiden. I store træk, så er en stor propel mere effektiv end en lille propel. Men det man bør se efter når man vælge motor og propeller er gram per watt ratioen. Dvs. hvor mange gram fremdrift man får per gram watt. Jo højere den er jo længere flyvetid får man.

Hældningen på propellen har også meget at sige. Jo højere hældning, desto lavere flyvetid. Der er mere modstand ved at dreje en propel med høj hældning, men propeller med høje hældninger kan have mere fremdrift.

Generelt er det sådan, at man gerne skal se efter en propel med en hældning mellem 20 og 30 grader hvis man vil have den længe flyvetid.

Active braking / Damping light

Damping light er ret populært og meget anvendt af langt de fleste nye speedcontrollers. Normalt når man flyver og gasser ned, så bliver dronens propeller stoppet af vinden, men med damping light der prøver motorene aktivt at stoppe motorene. Dette betyder, at de kommer til at bruge mere strøm end de normalt ville og du får derfor en kortere flyvetid.

Vind

Ja, det lyder nok dumt og giver lidt sig selv, men vind er dårligt for flyvetiden. Det eneste tidspunkt hvor vind er en fordel er hvis det kommer nedefra og løfter din drone op.

 

Hvis du har noget at tilføje, så smid en kommentar, så skal jeg nok tilføje det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *